Prăjitură de casă cu mac și cremă delicioasă de vanilie și smântână – Un deliciu

Ingrediente pentru o foaie de blat:

  • 3 albușuri
  • 3 linguri zahăr
  • 5 linguri mac
  • 2 linguri făină
  • 1 linguriță praf de copt

Ingrediente pentru aluat alb:

  • 3 albușuri
  • 3 linguri zahăr
  • 3 linguri făină
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriță praf de copt

Ingrediente pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 1 plic budincă cu gust de vanilie
  • 6 gălbenușuri
  • 7 linguri zahăr
  • 200 g unt
  • 1 esență de vanilie
  • 400 ml smântână
  • 1 lingură zahăr pudră

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile. Adăugăm zahărul, făina și praful de copt. Amestecăm bine iar la final adăugăm semințele de mac.

2. Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 25 de minute.

3. Blatul alb se pregătește în același mod.

4. Turnăm 250 ml de lapte într-un vas. Adăugăm zahărul și punem la fiert la foc mic. Adăugăm pudra de budincă, gălbenușurile și amestecăm foarte bine. După ce am obținut o cremă fină și omogenă, luăm vasul de pe foc.

5. Tapetăm blatul cu semințe de mac, cu jumătate din cantitatea de cremă. Pe deasupra adăugăm frișca, restul de cremă și acoperim cu al 2-lea blat.

Poftă bună!

Loading...